- FashionUP!
CASHUP! - Пари обратно за всяка поръчка
|
Безплатна доставка за поръчки от над 69 лв
082299629 / от Понеделник до Петък / 09:00 - 18:00 082299629 / 9:00-18:00
0
Вашата кошница е празна


0

Срокове и условия

1. Авторски права на ФУП (FUP) върху публикуваните информации на сайта.

2. Стоките иуслугите, предлагани от ФУП на сайта FashionUP.bg, ценова политика.

3. Плащане на стоките.

4. Доставка на стоките.

5. Гаранция на стоките.

6. Право на връщанена закупените стоки.

7. Качество науслугите за хостинг, линковете към други сайтове, грешки при функциониране.

8. Абониране и отказване от бюлетин.

9. Политика на поверителност.

 

Сайтът www.FashionUP.bg, наречен по-нататък FashionUP, е собственост на S.C. FUP DISTRIBUTION  ООД (S.C. FUP DISTRIBUTION S.R.L), регистрирано в Bucuresti- Romania, Sector  4, 38 Gramont Street, Floor 3, регистрирано в ТР: J40/8569/18.07.2014,  код: 33400593, дружествен капитал :1000 Леи и ще се нарича по-нататък ФУП.

Използването на този сайт изисква приемане на сроковете и условията по-долу. Препоръчваме тяхното внимателно прочитане. ФУП си запазва да променя тези правила без предупреждение. Най-скорошната версия може да бъде намерена, посещавайки страницата наречена „Срокове и условия".  

ФУП гарантира на потребителя ограничен достъп, в личен интерес ( извършване на поръчки онлайн, информиране ) на сайта  FashionUP.bg и не му дава право да разтоварва или да променя частично или изцяло сайта, да се копира, да се продава/препродава или да използва сайта по всякакъв друг начин, с търговска цел или против интересите на компанията ФУП без нейното предварително писмено съгласие.

Правото за създаване на връзка уеб - линк - към FashionUP.bg е ограничен, неизключително и отменимо и се предоставя толкова време, доколкото не нанасяущърб от всякакъв вид на ФУП или на всеки от нашите партньори, само след получаването на писмено съгласие или чрез е-мейл от наша страна.

 

1. Авторското право на ФУП върху информациите, публикувани на сайта.

Цялото съдържание на сайта FashionUP.bg - картини, текст, графики, символи, уеб графика,е-мейли, писания, програми и др. данни - са собственост на ФУП и неговите доставчици и са защитени от Закона за защита на авторските права(№ 8/1996-Румъния)и от законите относно интелектуална и промишлена собственост. Използването без съгласието на ФУП на всеки от изброените по-горе елементи се наказва съгласно действащото законодателство. Разрешава се използването на сайта FashionUP.bg само в условията на настоящия документ.

 

 

2. Стоките и услугите, предлагани от ФУП на сайта FashionUP.bg, ценова политика.

ФУП си запазва правото да избира клиентите си. Стоките, търгувани чрез посредничеството на FashionUP.bg са нови, в оригиналния амбалаж на производителя и в момента на доставката са придружени от данъчна фактура, съгласно действащото законодателство.Стоките и услугите са предлагани в условията на настоящия документ и в границите на разполаганите количества. Поради тези причини ФУП си запазва правото да не изпълнява определена поръчка в случаите, в които съответнатастока не се намира вече в текущата оферта на вносителя. Представените цени включват ДДС (20%) и не включват разходите по доставка, освен случаите, които изрично се обясняват в сайта. Покупната цена, изписана на фактурата ще бъде същата с тази, определена от консултанта по продажбите на ФУП в момента на потвърждаване на поръчка или, в случай поръчките с онлайн плащане, тази цена ще бъде същата, публикувана на сайта в момента на покупката.

 

Въпреки нашите усилия, ограничен брой стоки може да имат сгрешени цени на сайта, определени погрешно от нашата информационна програма. В тези случаи винаги се счита за крайна цена, тази, която е приета от клиента при разговорите,водени с консултантите на ФУП. Ако реалната цена на стоката е по-висока отколкото цената, афиширана в сайта, нашите консултанти по продажбите са упълномощени да удовлетворят искането да ви се достави стоката по цената, публикувана в сайта,само в рамките в които можем да направим това, както и вие имате право да откажете съответната поръчка. В случаите, в които цената е по-малка отколкото тази, показана в сайта, а вие сте заплатили цената авансово, разликата ще ви бъде изплатена по взаимно споразумение, но не по-късно от 30 дни от датата на получаване на стоката.

ФУП не предлага никаква извънредна гаранция, нито съответно, ще се отнася включително, но без ограничения, за дейността на този сайт, на информацията,коректността на описанията, актуализирането на съдържанието, на стоките на сайта, както и на съгласуването им за определени цели. Потребителите изрично са съгласни, че използването на този сайт и покупката на стоки или услуги се извършва на собствена отговорност, единствено изключение представлява задължението на ФУП да предоставя правото на потребителя за едностранно разтрогване на договора в съответствие с действащото румънско законодателство,право, подробно описано по-долу в този документ. Публикуваните изображения на сайта са само примерни, а доставените стоки могат да се различават от изображенията, представени по всякакъв начин( цвят, аксесоари, външен вид ит.н. )


Съдържанието на FashionUP.bg (текст,описание на стоката, технически характеристики, изображения, символи) е съставен, сътрудничейки и с производителите в нашата страна. Поради тази причина ФУП не поема отговорността за описанията и спецификациите на стоките,публикувани в сайта FashionUP.bg, същите бидейки ни предоставени от страна на представителите на всяка марка или от оторизиранитеим вносители. ФУП и партньорите му си запазват правото да променят техницеските спецификации на стоките без предварително предупреждение.  

3. Заплащане на стока.
Заплащането на поръчаните стоки на сайта FashionUP.bg може да се извърши при получаване на поръчката чрез куриер (наложен платеж). Поръчките, пласирани на сайта FashionUP.bg и платени с карта са процесирани посредством PayPal. ФУП си запазва правото в някои случаи да поиска авансово  заплащане на стоката.


4. Доставка на стоките.
Доставката на стоките се извършва навсякъде в страната(България) посредством фирми за бързи куриерски услуги.

СРОКОВЕТЕ за ДОСТАВКА на стоките са ориентировъчно от 2 до 25 работни дни. За да разберете за колко време ще пристигне една стока при вас, проверете срока за доставката в страницата на продукта. Фуп си запазва правото да извърши потвърждението на поръчките, преди изпълнението им,чрез свързване с клиента.

Разходите по доставката:

- Безплатна доставка за поръчките на стойност над 69 Лева.

- 9.9 Лева за поръчките на стойност между 0 и 69 Лева.

Не предлагаме услугите – преглед и тест. Предоставяме на клиентите си законовия 14-дневен срок за да можете ако желаете да направите връщане/ замяна. 

Доставката се извършва чрез Еконт Експрес тарифите бидейки валидни за всяко населено място в България, където се намира офис на Еконт Експрес.

 В случаите, в които клиентът не е намерен на посочения адрес, същия ще бъде контактуван по телефона от куриерската фирма.

 

Приемането на стоката представлява съгласието на клиента, че стоката е пристигнала в добро състояние. Фактурата предсатавлява договора за покупка / продажба съгласно действащото румънско законодателство. Клиентът изразява разбираемо своето съгласие при подписване на фактурата по отношение на факта, че е получил стоката(стоките ), която е (са) съгласно поръчката и неговите нужди.

 

ФУП си запазва правото да закъснява или да анулира доставки на поръчаните стоки ако същите не могат да бъдат изпълнени по независещи от ФУП причини, които включват: пожари,експлозии, наводнения, епидемии, стачки, правителствени действия, войни,терористични действия, протести, въстания, граждански вълнения или пречки отфорс мажорно естество, съгласно практиките на румънското законодателство.

 

Максималната стойност за щети, която може да бъде платена от ФУП спрямо всеки клиент, за недоставка или несъответстваща доставка, е стойността на инкасираната от ФУП сума от съответния клиент.

5. Гаранция на стоките.

Желаем да се радвате на покупките си, мотив поради който Ви предлагаме препоръките ни по отношение съхранението им и условията, в които можете да се възползвате от гаранцията им.

Всички предлагани от FashionUp продукти, на основа на фактурата за покупка, се ползват от гаранционен срок от 30 календарни дни, считано от момента на получаване на колета.

За изискване на гаранция е необходимо представянето на дефектния продукт в оригиналната му опаковка, заедно с принадлежащите му аксесоари, копие от данъчната фактура и сертификата за гаранция в оригинал. В случай, че не се представят тези документи, продуктите могат да бъдат върнати на изщеца/ подателя без да се уважи гаранцията.

За да си осигурите приятно, продължително и безпроблемно ползване Ви предлагаме препоръките по- долу, напомняйки факта, че средната продължителност на използване на продукт е около 6 календарни месеца при условие, че нисейки редувате няколко от продуктите - облекла, обувки и/или аксесоари.

Препоръки за съхранение и поддръжка на обувки.

- След всяко носене, обувките трябва да се почистват от прах и бъдат съхранявани на подхудящи по размер и форма калъпи;

- Не е препоръчително прането на обувки в перална машина.

- Препоръчително е съхранение на чисто място, изолирано от влага и източници на топлина;

- Преди прилагане на продукт за поддръжка- крем или др. , е необходимо почистване и изсушаване на обувките;

-  За създаване на добри хигиенични условия за носене и продължително използване, се препоръчва да редувате носенето на 2-3 чифта обувки в рамките на една седмица;

-  Предпазвайте обувките си от директни удари и настъпване или контакти с остри предмети, смола, битум или други материали, които могат да доведат до унищожаването на подметката;

-  Обувките на висок ток или висока подметка не са препоръчителни при управлението на превозно средство.

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ И ПОДДРЪЖКА НА ОБУВКИ ОТ ЕСТЕСТВЕНА КОЖА

- Обувките с  лицева гладка или грапава част се почистват от прах с влажна мека кърпа. Препоръчва се избягването на четки и почистващи препарати съдържащи ацетон и алкохол;

- Обувките с лицева част от велур или набук се почистват с четка- специална за тези типове кожа. Не използвайте вода, за да не направите петна. Teтната от олио или мазнина могат да се отстранят само със специални препарати, подхудящи за тези типове кожа;

- Обувките с лицева част от лак или метал се почистват от прах с мека кърпа, тъй като е забранена употребата на препарати за почистване съдържащи ацетон и алкохол;

- За обувките с лицева част от текстил се препоръчва да се носят в сухо време. След всяко носене, обувките се почистват от прах със суха четка за дрехи. 

Начини за изпълняване на гаранцията:

  • Поправка на продукта;
  • Замяна на продукта- при условие, че не може да бъде поправен;
  • Отстъпка от първоначалната стойност- в зависимост от характера на представените недостатъци;
  • Връщането на равностойността на продукта, в случай че, нито поправка, нито замя са възможни.

Условия при които гаранцията е неприложима или не важи:

  • морално остаряване или физическо износване на продукта;
  • обезцветяване на продукта или на изграждащи го части в следствие на излагането му на рискови фактори на околната среда (топлина и/или влажност);
  • дефекти причинени от неадекватно използване или по злоумишлен начин;
  • интервенция, поправка или намеса извършена от неупълномощени лица
  • повреди на продукта причинени, волево или неволево, от действия предизвикали  скъсване/ счупване, закачане, удар или драскотина на продукта;
  • неправилна поддръжка.

*По отношение на часовниците , за всеки проблем свързан с механизма е нужно да се консултирате за международната гаранция, която е доставена заедно със закупения продукт.

На сертификата за гаранция ще откриете пълен списък с най- близките  сервизни центрове. 

Гаранцията при часовниците е валидна или 12, или 24 месеца от датата на покупката-  на база гаранционния сертификат и данъчната фактура.

 
6. Право на връщане на закупените стоки.

Клиентът може да разтрогне едностранно договора без да посочи някакъв мотив в срок от 14 календарни дни, съгласно заповед 34/2014 относно юридическия режим за договори на разстояние, само в писмена форма и може да върне стоката(стоките) в същия срок от 14 дни, само ако е в перфектно състояние,включително и амбалажа, аксесоарите и принадлежащите консумативи т.е. те да не представят по никакъв начин следи на захабяване или употреба.

Стоките закупени от разстояние могат да се върнат съгласно З.П. 34/2014(Румъния).Същите могат да се върнат в оригиналния амбалаж и в същото състояние, в което са били получени, в срок от 14 календарни дни от получаването им без глоби и без посочване на някакъв мотив. Връщането на стоките се извършва за сметка на клиента, използвайки същата транспортна услуга, с която е извършена доставката. ФУП ще върне равностойността на продукта в срок от 14 календарни дни от датата на сторнирането на върнатия от вас продукт, в нашия склад. Възстановената сума не включва заплатените транспортни разходи. Не се приемат за връщане стоки, които представляват физически промени, удари, наранявания, драскотини, удари ит.н.

**Извлечение от З.П. 34/2014, Глава 1, Чл. 2.а) Договор на разстояние - договорът за доставка на стоки или услуги, сключен между един търговец и един потребител в рамките на система за продажби, организирана от търговеца, който използва изключително,преди и след сключване на този договор, една или по повече техники за връзка на разстояние .

 Продуктът трябва да бъде върнат в добро състояние, в торбичката или в оригиналната кутия, неизползван и ненадраскан. В противен случай, той може да бъде изпратен обратно на клиента.

Продукти, които правят изключение от право за връщане са:

Според член16 от Наредба но. 34/2014, се изклчюват от право на връщане:

-  Продукти произведени по желание специално за клиента, според посочени от него характеристики (размер,цвят и др.);

-  Продукти разопаковани от клиента, чиято възможност за продажба в бъдеще към друг клиент представлява риск за здравето на новия клиент, поради хигиенни съображения .

Както следва:

 От хигиенни съображениеяпродуктите от категория бельо не могат да бъдат върнати.*

В тази категория влизат бански костюми, бельо (бикини, слипове, сутиени, бюстиета, чорапогащници, чорапи и тн.) .

От мерки за сигурност, продуктите от категория Beauty, не могат да бъдат върнати ако са разопаковани,използвани или тестирани.

 

7. Качеството на услугите за хостинг,линковете към други сайтове, грешки при функциониране.
Сайтът FashionUP.bg е стопанисван от сървърите на трета фирма. ФУП не може да бъде подведена под отговорност за възможните грешки, появяващи се на сайта, независимо от причините за тяхното появяване, същите включвайки промени на сайта, настройки или актуализация на програмираните надписи. ФУП не може да бъде отговорна за появилите се грешки,поради използването на определени браузери за посещение на сайта FashionUP.bg. ФУП не отговаря за съдържанието, качеството или естеството на сайтовете до които се достига чрез връзките от сайта FashionUP.bg. За съответните сайтове отговорността изцяло я носят собствениците на същите сайтове.

8. Абониране и отказване от онлайн бюлетина.
Абонирането и отказването от бюлетина на сайта FashionUP.bg е безплатно и доброволно и включва приемането на следните срокове за ползване. Изпратените съобщения не са нежелани и всеки миг можете да се откажете следвайки инструкциите в долния край на всеки е-мейл. Изпратените съобщения спазват румънския закон за Електронна търговия ще се отнася до търговските съобщения така, както тя е определена от румънското и международно законодателство.

Използването на бюлетина се прави в същите условия на ограничение на отговорността от гледна точка на съдържанието, както оторизира и използването на сайта в условията,предвидени в настоящия документ, а политиката за доверителност е нашироко описана в следващия раздел. ФУП държи всички права върху съдържанието  на бюлетина, изпратен към абонати в същите условия, както и за публикуваните информации на сайта, в съответствие с клаузите на този документ.

Абонатите на бюлетина FashionUP.bg може да препрати тези търговски съобщения и на други лица на тяхна отговорност и при условие, че не са променили нито структурата, нито съдържанието на съответните съобщения. Лицата, които са получили търговските съобщения от абонатите на бюлетина на FashionUP.bg , се счита че са били информирани предварително от страна на абонатите относно клаузите на настоящия член. В този смисъл ФУП не може да бъде подведена под отговорност под никаква форма за действията на своите абонати.

ФУП си запазва правото да ограничи достъпа на всеки абонат до бюлетина, ако ФУП има причина о твсякакъв вид за да смята, че съответния абонат не спазва клаузите на настоящия документ.

9. Политика за доверителност.
ФУП гарантира сигурността и доверителността на съхраняваните данни и изпратени чрез своята информационна система. Тези информации ще могат да бъдат изпоплзвани от ФУП за да изпрати на потребителя потвърждение на поръчките, различни специални оферти, промоци и т.н. само със съгласието на клиента. Предоставянето на личните данни към ФУП не включва задължителност от страна на потребителя, а същият може да откаже предоставянето на личните данни при всякакви обстоятелства и може да иска безплатно изтриване на същите от базата данни. Всяка такава молба/предупреждение предвидизтриването от базата данни, ще бъде датирано, подписано и изпратено от страна на лицето, включено в базата данни чрез е-мейл на адрес office@fashionup.bg, или на адрес: Bucuresti-Romania, Sector 4, Strada Gramont 38, Etaj 3.

ФУП се задължава личните данни да не бъдат разпространявани към трети, с изключение на прекия маркетингов оператор. Личните данни ще могат да бъдат, обаче, предавани на властите за проверка на търговските транзакции или на други да извършат всякакъв вид проверки, основани на закона, в базата данни, ако те са изискани в съответствие с действащите закони. 

Поради начина, по който данните от личен характер, съхранявани в системата на FashionUP.bg, са  изпращани по електронен път, ФУП не може да бъде подведен под отговорност по никакъв начин за загубата на същите или за копирането на информациите от страна на неоторизирани личности, чрез използването на апаратура или софтуер за проследяване. При сигнал на потребителя, ФУП ще вземе всички мерки и ще предостави на разположеие всички необходими файлове на компетентните органи за решаване на нарушенията от този тип.

Информациите,излъчени към ФУП са използвани само за целта, за която са били включени (извършване на поръчките, изпращането на съобщения на персонала на ФУП, абониране за бюлетина и т.н.), съгласно действащите закони, ФУП не предоставяна трети вашите е-мейл адреси, не насърчава спамовете и не публикува предоставените от клиентите ѝ данни, без тяхното съгласие.

ФУП удостоверява факта, че ще спазва правата предоставени от румънския закон №677/2001 относно защитата на личностите по отношение на преработка на данните с личен характер и свободното движение на тези данни, н рум.зак. № 365/2002относно електронната търговия, както и на Заповед № 130/2000 относно защитата на потребителя при сключване и изпълнение на договорите с последващите поправки. Измежду тези права могат да се изброят(изброяването няма ограничен характер):

   1. правото да се иска от ФУП да ви потвърди преработка или не на вашите лични данни безплатно;
   2. правото да се иска от ФУП да поправи, актуализира, блокира или изтрие безплатно тези

       предоставени данни, чиято преработка не отговаря на разпоредбите на закон №. 677/2001;
   3. правото да се иска от ФУП да преустанови безплатно преработката на вашите лични данни;
   4. правото да се иска от ФУП да преустанови изпращането на промоционални съобщения;

Всяка такава молба/предупреждение предвид изтриването от базата данни, ще бъде датирано,подписано и изпратено от страна на лицето, включено в базата данни чрез е-мейл на адрес office@fashionup.bg FashionUP.bg използва мерки за сигурност срещу загубата, повредата или погрешно използване на информациите , които се намират под наш контрол.

ФУП не може да бъде подвеждана под отговорност за възникналите грешки в следствие на небрежността на потребителя относно сигурността и доверителността на профила и паролата си. ФУП не може да бъде подведен под отговорност по никакъв начин за загубата или повредата на съхраняваните лични данни от страна на FashionUP за целите,представени в настоящия документ.

 

Всеки достъп до базата данни с лични данни на потребителите на FashionUP.bg включително и всеки опит за неоторизиран достъп, ще бъде записан в един файл за достъп. Файловете за достъп са създадени с цел сигнализиране на компетентните власти и ще направят възможно идентифицирането  от страна на ФУП на лицата, които са получили достъп до лични данни без законно основание. Всеки опит за достъп до лични данни на друг потребител,  да промени съдържанието на сайта или да наруши работата на сървъра, на който се намира сайта FashionUP.bg, ще бъде считана за опит за престъпление на сайта FashionUP.bg и ще задейства процедура на углавно престъпление срещу този или тези, които са започнали тази дейност.

11. Заключителни клаузи.
Всеки друг проблем, причинен от стоките или услугите, предоставени от FashionUP.bg и, който не е разглеждан в нито един член от настоящия документ, ще се решава по дружески начин в срок от 30 работни дни от датата на сигнализиране в писмена форма на проблемите, от страна на потребителя.

В случаите, в които безуспешно е опитано решението на противоречията по дружески път,компетентността се прехвърля на румънските юридически инстанции или на един алтернативен орган за решаване на противоречията, одобрен от двете страни. Бидейки съгласни с тези Срокове и Условия за ползване на сайта FashionUP.bg, клиентът поема изцяло  отговорностите, които произтичат от използването в тези условия на сайта.

 

Регистрирай се за бюлетин!
Top